مهاجرت به استرالیا به دلایل مختلف مورد توجه بسیاری از متقاضیان قرار دارد. آب و هوای خوب، سطح بالای رفاه، خدمات بهداشتی درمانی مناسب، تنوع شغلی و سیستم آموزشی با کیفیت از جمله این دلایل به شمار میروند. اداره مهاجرت استرالیا برای متقاضیان مهاجرت، روشهای مختلفی را پیش بینی کرده است. متداولترین روشها شامل مهاجرت از طریق کار، تحصیل و سرمایهگذاری است. علاوه بر این امکان مهاجرت به کمک روابط خانوادگی و خویشاوندی نیز وجود دارد. این مقاله به بررسی یکی از انواع ویزای خویشاوندی تحت عنوان «ویزای فرزند استرالیا» اختصاص داده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع با گام به گام تا ویزا همراه باشید.
مقدمه ای درباره استرالیا
استرالیا کشوری واقع در نیمکره جنوبی است. این کشور به تنهایی قاره اقیانوسیه را بهعنوان کوچکترین قاره جهان تشکیل میدهد. استرالیا به واسطه مساحتی بالغ بر ۷ میلیون کیلومترمربع، عنوان ششمی وسیعترین کشورهای جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور هیچگونه مرز خاکی با سایر کشورها نداشته و با آبهای اقیانوسی (اقیانوس هند، آرام و منجمد شمالی) احاطه میشود. استرالیا به لحاظ میزان تراکم جمعیت مقدار پایینی را به خود اختصاص داده است. آمارها تراکم ۲/۶ نفری در هر کیلومتر مربع را نشان میدهند. البته میزان تراکم در همه نقاط کشور یکسان نیست. بلکه بخشهای جنوب شرقی بیشترین تراکم را به خود اختصاص دادهاند. پایتخت استرالیا شهر کانبرا است. البته این کشور از ۶ ایالت با ۶ پایتخت مجزا تشکیل شده که همگی به شرح زیر هستند:
- ایالت نیو ساوت ولز؛ پایتخت سیدنی
- ایالت ویکتوریا؛ پایتخت ملبورن
- ایالت کوئینزلند؛ پایتخت بریزبین
- ایالت استرالیای غربی؛ پایتخت پرت
- ایالت استرالیای جنوبی؛ پایتخت آدلاید
- ایالت قلمرو شمالی؛ پایتخت داروین
چرا مهاجرت به استرالیا؟
بسیاری از افراد از سراسر جهان برای مهاجرت کشور استرالیا را انتخاب میکنند. دلایل مختلفی برای این موضوع عنوان شده که از جمله آنها میتوان به اقتصاد پویا، روبهرشد و پایدار این کشور اشاره کرد. در واقع استرالیا به عنوان سیزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته میشود. کشوری ثروتمند است و ساکنان آن از رفاه بالایی برخوردار هستند. به مزایای زندگی در این کشور میتوان نرخ پایین بیکاری، سیستم آموزش عالی پیشرفته و دانشگاههای معتبر در سطح جهانی را نیز اضافه کرد. تنوع آب و هوایی و وجود تعداد زیادی جاذبه طبیعی و تاریخی در محبوبیت این کشور بین متقاضیان مهاجرت از سراسر جهان بیتأثیر نبوده است.

روش های مهاجرت به استرالیا
روشهای مختلفی برای مهاجرت به استرالیا وجود دارد که از جمله آنها میتوان به ادامه تحصیل، کار و مهارت و سرمایه گذاری اشاره کرد. همچنین متقاضیان میتوانند با استفاده از روابط خویشاوندی و خانوادگی به استرالیا مهاجرت کنند. مهاجرت با اخذ ویزای والدین، نامزدی، ازدواج، فرزند آخرین بازمانده از جمله این موارد به شمار میروند. در مواردی نیز متقاضیان میتوانند با استفاده از ویزای بشردوستانه به استرالیا پناهنده شوند. البته این راهکار دشواریهای بسیاری دارد و خطرات بسیاری پناهجویان را تهدید میکند. به همین دلیل بسیاری از مراکز ارائه کننده خدمات مهاجرتی از انجام این کار خودداری میکنند.
ویزای فرزند استرالیا
بسیاری از افرادی که از طریق کار، تحصیل، سرمایه گذاری و سایر روشها برای مهاجرت به استرالیا اقدام میکنند، میتوانند برای فرزندان خود نیز ویزای همراه بگیرند. در این شرایط ضرورتی به اخذ ویزای فرزند وجود ندارد. اما در مواردی که ابتدا والدین به صورت جداگانه وارد خاک استرالیا میشوند، اخذ ویزای فرزندان ضرورت مییابد. نحوه دریافت این ویزا به وضعیت والدین و فرزندان آنها بستگی دارد؛ بهعنوان مثال میتوان به مدت اقامت والدین و نوع رابطه آنها (فرزند واقعی یا فرزند خوانده) اشاره کرد.

مهم ترین نکات در زمینه اخذ ویزای فرزند استرالیا
نکات مهمی در رابطه با اعطای ویزای فرزندان استرالیا وجود دارد که باید در زمان درخواست مورد توجه قرار گیرد. هرگونه بی توجهی به این موارد موجب رد درخواست متقاضیان از سوی اداره مهاجرت استرالیا میشود. این نکات شامل مواردی در زمینه نوع اقامت والدین، شرایط سنی فرزندان و نوع رابطه آنها است.
وضعیت اقامت والدین
معمولاً ویزای فرزند استرالیا به والدینی با شهروندی یا اقامت دائم استرالیا اختصاص داده میشود. البته در شرایطی امکان دریافت ویزای فرزند استرالیا برای والدینی با اقامت موقت نیز فراهم شده است. والدینی که با استفاده از ویزای ازدواج اقامت موقت استرالیا را به دست آوردهاند، قادر به استفاده از این فرصت هستند.

شرایط سنی فرزندان
شرایط سنی یکی از مهمترین نکات برای اخذ ویزای فرزند استرالیا است. فرزندان متقاضی دریافت این ویزا باید زیر ۱۸ سال سن داشته باشند. البته محدودیت سنی برای فرزندان معلول صادق نیست. به همین دلیل معلولان با سن بیشتر از ۱۸ سال نیز میتوانند برای دریافت ویزا اقدام کنند. همچنین در صورت رفتن به دانشگاه بلافاصله پس از فارغالتحصیلی، امکان دریافت ویزای فرزند برای افراد ۱۸ الی ۲۵ ساله نیز وجود دارد. زیرا در این شرایط فرد به صورت تمام وقت مشغول به تحصیل و به والدین خود از لحاظ مالی وابسته است. برای اینگونه افراد نداشتن سابقه ازدواج یا نامزدی مورد توجه قرار میگیرد.
نوع رابطه والدین و فرزندان
شرایط اعطای ویزای فرزند استرالیا تنها مختص فرزندان واقعی نیست. بلکه فرزندخواندگان نیز میتوانند از آن استفاده کنند. برای اعطای ویزای به این افراد شرایط خاصی از سوی اداره مهاجرت استرالیا تعیین شده است. قبول شدن بهعنوان فرزندخوانده قبل از سن ۱۸ سالگی یکی از این موارد است. همچنین قبول فرزندخوانده قبل از اعطای اقامت دائم یا شهروندی استرالیا به والدین نیز ضرورت دارد. در غیر این صورت باید والدین ثابت کنند که ۱۲ ماه (حداقل) پیش از قبول فرزندخواندگی در خارج از استرالیا اقامت داشتهاند.
انواع ویزای فرزند استرالیا
برحسب شرایط والدین یا فرزندان انواع مختلفی از ویزای فرزند استرالیا به متقاضیان ارائه میشود؛ بهعنوان مثال میتوان به ویزای ویزای فرزند استرالیا، فرزندخواندگی، کودک یتیم و فرزندان وابسته اشاره کرد. موارد مذکور به ترتیب با ساب کلاس ۱۰۱، ۱۰۲، ۱۱۷ و ۴۴۵ شناخته میشوند.

ویزا ۱۰۱ (ویزای فرزند استرالیا)
فرزندان خارج از استرالیا با اخذ ویزا ۱۰۱ میتوانند با والدین خود در این کشور زندگی کنند. اما در صورت حضور فرزند در خاک استرالیا متقاضیان میتوانند از ویزای ۸۰۲ بهره مند شوند. برای دریافت ویزا ۱۰۱، حداقل یکی از والدین باید شهروندی یا اقامت دائم استرالیا یا نیوزیلند را داشته باشد. همچنین والدین باید به مدت ۲ سال اول، فرزند خود را از لحاظ هزینههای زندگی حمایت کنند. علاوه بر این متقاضی نباید تا پیش از ورود به استرالیا سابقه ازدواج یا نامزدی داشته باشد. اقامت دارندگان این نوع ویزا دائم است و فرد میتواند به صورت نامحدود از لحاظ زمانی در استرالیا زندگی کند. کار تمام وقت، تحصیل و خدمات درمانی رایگان از مزایای ویزا ۱۰۱ است. همچنین فرد میتواند برای سایر بستگان خود از اسپانسر شده و آنها را برای دریافت ویزا یاری کند. بعد از دریافت این مورد از ویزای فرزند استرالیا و احراز شرایط، امکان تبدیل اقامت دائم به شهروندی استرالیا وجود دارد.
ویزای ۱۰۲ (ویزای فرزندخواندگی)
فرزندخواندگان مقیم خارج از استرالیا در صورت داشتن شرایط لازم میتوانند برای دریافت ویزا ۱۰۲ اقدام کنند. در این شرایط یکی از والدین باید اقامت دائم یا شهروندی استرالیا یا نیوزلند را داشته باشد. البته این ویزا مختص افرادی است که رابطه فرزندخواندگی آنها بعد اخذ اقامت و شهروندی استرالیا برای والدین برقرار شده باشد. در غیر این صورت فرزندخواندگان میتوانند از طریق ویزا ۱۰۱ اقدام کنند. تعهد والدین برای پرداخت هزینههای زندگی فرزندخوانده برای دریافت این ویزا ضروری است.
همچنین ویزا ۱۰۲ تنها برای افراد زیر ۱۸ سال صادر میشود. این موضوع باید در زمان ارائه درخواست ویزا مدنظر قرار گیرد. زیرا رسیدن سن فرزندخوانده به ۱۸ سال تمام در زمان اعلام نتیجه نهایی، موجب ابطال ویزا خواهد شد. دارندگان ویزای ۱۰۲ میتوانند وارد خاک استرالیا شده و به صورت نامحدود در این کشور اقامت داشته باشد. تمام مزایای اقامت دائم استرالیا از قبیل تحصیل و بیمه رایگان یا کار تمام وقت برای دارندگان این نوع ویزا صادق است. همچنین این افراد میتوانند برای سایر بستگان خود در زمینه دریافت ویزا اسپانسر شوند.
ویزا ۱۱۷ (ویزای کودک یتیم)
کودکان یتیم میتوانند با استفاده از ویزا ۱۱۷ به اقامت دائم استرالیا دست پیدا کنند. این ویزا همچنین به کودکانی که والدین آنها مفقود شده یا قادر به مراقبت از فرزندان خود نیستند نیز تعلق میگیرد. البته بستگان نزدیک باید برای اسپانسر و حمایت از این کودکان درخواست دهند؛ بهعنوانمثال میتوان به پدربزرگ، مادربزرگ، دایی، عمه، خاله و … اشاره کرد. متقاضیان حمایت از این کودکان باید اقامت دائم یا شهروندی استرالیا را داشته باشند. یکی دیگر از شرایط مهم برای اخذ ویزای ۱۱۷ سکونت کودک خارج از خاک استرالیا است. دارنده این ویزا نیز همچون ویزا ۱۰۱ و ۱۰۲ از اقامت دائم استرالیا و مزایای آن برخوردار میشوند. کار تمام وقت و تحصیل و بیمه درمانی رایگان از جمله این موارد به شمار میروند. ناگفته نماند که فرایند اعطای این ویزا (از نظر اداری و حقوقی) بسیار دشوار و پیچیدهتر از سایر انواع ویزای فرزندان است.
ویزا ۴۴۵ (ویزای فرزند وابسته)
فرزندان دارای والدینی با اقامت موقت استرالیا (از طریق ویزای ازدواج) میتوانند برای ویزای فرزند درخواست دهند. این ویزا تحت عنوان ویزای فرزند وابسته ساب کلاس ۴۴۵ شناخته میشود. دارندگان این ویزا میتواند تا زمان تعیین تکلیف والدین در استرالیا زندگی کنند؛ بنابراین ویزا ۴۴۵ موقتی است و دارنده از مزایایی چون تحصیل یا بیمه درمانی رایگان برخوردار نمیشود. در این شرایط اسپانسر علاوه بر حمایت از والدین باید تأمین هزینههای فرزندان را نیز تا زمان تعیین شده بپذیرد. همچنین برای دریافت این ویزا فرزند باید خارج از استرالیا سکونت داشته باشد.
هزینه ویزای فرزند استرالیا
برای اعطای ویزای فرزند استرالیا هزینهای بالغ بر ۲۶۶۵ دلار استرالیا از متقاضی اخذ میشود. زمان اعطای ویزا بسته به پیچیدگیهای پرونده و نوع آن متفاوت است. اما به طور معمول ۱۱ الی ۱۸ ماه به طول میانجامد. مدت زمان اعتبار ویزای فرزند استرالیا به نوع ویزا بستگی دارد. در صورت دائم بودن اقامت والدین یا وابستگان، اقامت فرزند یا فرزند خوانده نیز دائم تلقی میشود. اما در صورت موقت بودن اقامت والدین (مثل ویزا ازدواج) فرزندان نیز به صورت موقت ساکن استرالیا میشوند.

سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی یکی از انواع ویزای خویشاوندی استرالیا تحت عنوان ویزای فرزندی پرداختیم. انواع مختلفی از این نوع ویزا برحسب شرایط والدین و فرزندان به متقاضیان ارائه میشود؛ بهعنوانمثال میتوان به ویزای فرزند استرالیا (۱۰۱)، فرزندخواندگی (۱۰۲)، کودکان یتیم (۱۱۷) و فرزندان وابسته (۴۴۵) اشاره کرد. تمامی موارد مذکور در شرایطی قابل استفاده است که فرزند در جایی جز خاک استرالیا اقامت داشته باشد. در صورت ساکن بودن فرزند در کشور استرالیا، باید درخواست برای ویزای فرزند از طریق ساب کلاس ۸۰۲ پیگیری شود.